Succesvol zijn in Christus

Mozes kreeg een opdracht van God; naar de Egyptische farao gaan om te eisen het volk van God vrij te laten. Wow. Hoe zou jij reageren als God je roept voor zo’n grote opdracht? Eigenlijk roept Jezus ons ook voor een grote opdracht; namelijk om alle volken, tot aan de uiteinden van de aarde tot Zijn leerlingen te maken door het getuigen van Hem en Zijn verlossingswerk (Hand. 1:8, Matt. 28:19, Mark. 16:15). Hoe kunnen wij succesvol zijn in de dingen waar God ons voor geroepen heeft?

Mozes zocht een uitvlucht

Toen God Mozes riep deed hij letterlijk zijn best om eronderuit te komen. Hij stamelde: ‘Maar dat kan ik helemaal niet, daar ben ik helemaal niet geschikt voor!’ God reageerde: ‘Ik ben toch bij u!’ Toen kwam hij met nog een argument: ‘zij zullen mij niet geloven! Zeker niet als ík het zeg! Wie ben ik?’ God reageerde met: ‘wat heb je daar in je hand?’ Het was een herdersstaf. Gewoon een houten staf – waar God wonderen mee kon doen.

Toen ging Mozes van argumenten naar smeken. Hij vond zichzelf geen goede spreker. Maar zijn tegenstribbelingen waren tevergeefs. God zei dat hij niet langer naar uitvluchten moest zoeken! Zijn laatste poging om eronderuit te komen maakte God zelfs een beetje boos. Maar Mozes had het toch voor elkaar gekregen; hij mocht het samen met zijn broer Aäron gaan doen. 

Geschapen voor grootheid

God roept jou ook voor grote dingen. Misschien ben jij ook wel in discussie met God (of zelfs aan het smeken!) of Hij niet beter iemand anders kan sturen. Zoek niet langer naar uitwegen. Jij bent deel van Gods grote plan. Hij heeft jou ergens gepositioneerd op deze aarde, met specifieke talenten en gaven om invloed uit te oefenen in jouw omgeving.

Als jij beseft dat je niet kan waar God je voor geroepen heeft, dan zit je op de goede weg! Dan weet je dat je het niet anders kan dan met God. Mozes leerde om te wandelen met God en door de wonderen die hij zag kreeg hij moed om te gaan en vertrouwen in God.

Samen wandelen met God

Het staat vast dat God trouw is. Het is nu van belang dat het, net als voor Mozes een persoonlijke realiteit wordt. God kijkt niet vanuit de hemel naar ons om te zien welke keuzes of fouten wij maken, om vervolgens bij te springen als wij Hem roepen – nee – Hij wandelt met ons! Elke stap is voor Hem bekend. Elk moment van de dag is Hij beschikbaar om samen stappen met je te maken. Het ligt aan ons of wij Hem daarbij betrekken.

God zingt liederen over je als je slaapt en kijkt uit naar het moment dat je weer wakker wordt en Zijn naam roept!

Hoe kun je ervaren dat God trouw is, als je Hem nooit vertrouwen geeft om te tonen dat Hij trouw is? En als God beloofd dat wij de kracht van de Heilige Geest ontvangen die ons helpt, hoe kan Hij dat dan tonen als wij het niet proberen?

Dit is eigenlijk alles wat je hoeft te ontdekken om succesvol te zijn in Christus en grote dingen te doen met Hem. Onthoud dat God altijd dichtbij is en de Heilige Geest ons helpt in wat wij moeten zeggen en doen.

Begin met oefenen in de kleine dingen, want als je vertrouwen in God sterk is dan is geen opdracht meer te groot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *