Samenwerken met de Heilige Geest

‘Waar zal ik deze week over schrijven, Heilige Geest?’ zo begint het meestal. Ik wil graag dat mijn blogs regelrecht gedownload worden vanuit de Heilige Geest. Zonder Hem wil en kan ik niet schrijven. Maar hoe ontvang je dan van de Heilige Geest? Deze week geef ik tips over hoe je kunt samenwerken met de Hem!

Elke week krijg ik op een andere manier een boodschap van God. Ik geloof dat God dat doet, zodat ik afhankelijk van Hem blijf. Ik moet Hem actief blijven zoeken en mij openstellen voor verschillende manieren van communicatie. Soms heb ik de boodschap aan het begin van de week en soms op de dag zelf nog niet eens. Dat is soms best wel spannend!

Een ding weet ik nu heel zeker: God geeft mij elke week een nieuwe boodschap. Hoe kan ik dat zo zeker weten? God heeft mij zelf de opdracht heeft gegeven om dit te doen! Voordat je dus wilt samenwerken met de Heilige Geest, is het belangrijk dat je weet welk plan Hij met jou heeft.

Als u wilt weten wat God van u verwacht, vraag het Hem en Hij zal het u graag vertellen. Wat Hij staat altijd klaar om ieder die Hem daarom vraagt, voldoende wijsheid te geven, Hij zal het u niet kwalijk nemen.’ Jakobus 1:5, HTB

Meditatie of overdenken van Gods Woord

De meeste blogs schrijf ik door inspiratie vanuit Gods Woord. Bijbellezen is dus erg belangrijk. Als een tekst mij aanspreekt onderzoek ik andere vertalingen en grondteksten in de Strongs. Ik vraag de Heilige Geest om openbaring en denk vaak na over de tekst. Ik schrijf het liefs notitiebriefjes en draag die bij mij tijdens werk. Als ik een rustig moment heb dan bekijk in de tekst weer. Soms kom ik tot nieuwe inzichten of leidt de Heilige Geest mij naar andere Bijbelteksten. Ook staan er vaak verwijzingen in de Bijbel door middel van kleine abc’tjes boven een woord. Dit kan een profetie of een citaat zijn vanuit een andere tekst. Ik zoek op wat de betekenissen zijn van woorden uit het woordenboek. Eigenlijk pluis ik de hele tekst uit!

Tongentaal

Het spreken in tongen is eigenlijk de Heilige Geest die door mij heen spreekt. De Heilige Geest weet altijd wat Hij moet zeggen. Het perfecte gebed. Of het nu gaat om aanbidden, profeteren (Gods Woord activeren) in mijn leven, voorbede, dankzegging of bestraffing van machten. Voor mij is het belangrijk dat over te laten aan de Heilige Geest. Hij weet wat er immers speelt in de geestelijke wereld en waar precies gebed nodig voor is. Het spreken in tongen maakt jou ook gevoelig om Gods stem te verstaan.

‘De Geest helpt ons in onze zwakheid. Wij weten niet eens hoe wij moeten bidden. Daarom behartigt de Geest onze belangen met verzuchtingen waar geen woorden voor zijn. En God die weet wat in ons hart leeft, begrijpt wat de Geest bedoelt, wat Hij voor de gelovige vraagt, is in overeenstemming met Gods wil.’ Romeinen 8:26-27, HTB.

Als je wil samenwerken met de Heilige Geest wil ik je echt bemoedigen om [meer] te spreken in tongen!

Gebed

Soms heb ik een mooi gesprek met mijn man van hart tot hart. Dan voel ik mij intiem met met hem verbonden. Maar soms wil ik bij hem zijn, maar niet echt om te praten. Gewoon, zijn aanwezigheid is fijn. Zo is het ook in relatie met God. Soms lucht ik mijn hart, soms stel ik vragen, soms lachen we, soms deelt God Zijn hart en soms Zijn we gewoon lekker samen.

Ik vind aanbidding en dankzegging belangrijk in mijn relatie met God. Door aanbidding open ik meer mijn hart en in dankzegging stel ik mijzelf afhankelijk op naar God. Je erkent daarmee dat alles wat je bent, wat je kan en wat je bereikt door God komt.

Geen verplichtingen

Eigenlijk ben ik voortdurend bezig met mijn blog, want het is een uiting van mijn relatie met God!

Weet dat het niet verplicht is om iets voor God te doen! Petrus roept ons dringend op om goede herders te zijn voor de kudde van God. Niet omdat dat eenmaal moet, maar omdat wij graag willen doen wat God van ons vraagt. Ook niet om er beter van te worden, maar omdat we bereid zijn het te doen (1 Petrus 5:2). Ik wil er graag aan toevoegen: het is heerlijk om samen te werken met God! Mijn geestelijke wortels groeien elke dag meer en meer in de liefde van Christus. Zoek samen met Hem waar Hij jou in kan gebruiken. Hij is een ware trouwe, liefdevolle en prachtige God!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *