Onbevreesde mindset

Angst berooft ons van het plezier in het leven, maar ook van het plezieren van God. Het enige middel tegen angst is de perfecte liefde. Durf jij vrijmoedig voor Gods troon te komen? Durf jij fouten te maken? En durf jij jezelf te zijn? In mijn nieuwe blog kun je lezen hoe je kunt leven met een onbevreesde mindset!

‘In de liefde is geen plaats voor angst. Integendeel, de volmaakte liefde verdrijft de angst. Angst houdt altijd verband met straf. Wie nog angst kent, kent de volmaakte liefde nog niet’. 1 Johannes 4:18, HTB

Een ontmoeting met liefde

De eerste ervaring die ik met God had was bijzonder. Ik had een ontmoeting met liefde – pure liefde. Ik herkende het meteen als liefde, maar toen wist ik nog niet dat het God was.

Het was alsof ik opgepakt werd en als een baby die net geboren was tegen de warme borst van de Vader werd gelegd. Daar op Zijn borst, dichtbij Zijn hart werd ik stil. Ik voelde Zijn stevige, liefdevolle armen om mij heen. En ik wist meteen: hier ben ik veilig. Het leek wel alsof God Zijn gezicht naar mij keerde. Is dit het eerste moment dat ik écht gezien wordt? Het voelde alsof ik in Zijn ogen helemaal perfect was. Genoeg. Geaccepteerd. Geliefd.

Tijdens deze ervaring zei de persoon die voor mij aan het bidden was: “God houdt van jou”. Deze woorden raakte direct mijn gebroken hart, omdat ze bevestigd werden door wat ik ervaarde. Tussen de tranen door kon ik ‘vergeef mij, Here!’ zeggen. En een aantal seconde later vulde de vrede van God mijn hele wezen.

Deze ervaring veranderde mijn leven. God bestaat en Hij is liefde! Nu ben ik vergeven. Hij is mijn Vader en ik ben Zijn kind geworden. Hij houdt van mij! Vanaf nu sta ik er niet meer alleen voor. Ik mag in Zijn vrede leven.

Liefde groeit door relatie

Door relatie met de Heilige Geest leerde ik de liefde van God beter kennen. Er is meer dan alleen vergeving.

In de liefde hebben het eeuwige leven ontvangen. Door het leven van Zijn Zoon Jezus te offeren zijn wij met Zijn bloed bedekt. Nu hebben wij buiten de wet van Mozes om vrijspraak van de straffen die zonden eist. Ook hoeven wij nu nooit meer iets te offeren om tot God te mogen komen om relatie met Hem te hebben. Zo zijn wij vrij van zonden en van de macht van de zonde om een hele nieuwe schepping in Christus te zijn.

Jezus heeft de duivel voor ons verslagen, onttroond en ontwapend (Kol. 2:15). Dit betekent dat we hier op aarde als [meer dan!] overwinnaars kunnen leven (Rom. 8:37). Wij hebben een koninklijke positie in autoriteit samen met Jezus aan de rechterhand van de Vader in de hemelse gewesten (Kol. 3:1). En als wij Gods kinderen zijn, dan erven wij ook. We erven hetzelfde van God als Jezus Christus (Rom. 8:17).

Als we op God vertrouwen, zal Hij ons nooit teleurstellen. Want God heeft Zijn liefde in ons hart uitgestort door ons Zijn Heilige Geest te geven (Rom. 5:5). Zijn Geest is de voorproef en het bewijs dat wij bij Hem horen. Door de Heilige Geest kunnen we er zeker van zijn dat de belofte voor eeuwig leven vervuld zal worden (2 Kor. 1:22).

Wat een liefde heeft God toch voor ons! Hoe meer je dat weet, hoe meer Gods liefde in ons zal groeien tot volmaaktheid. Het wordt een diepe zekerheid, een vast fundament en een sterke burcht voor ons leven. Deze liefde beschermt, geeft vertrouwen en houdt stand. Aan deze liefde komt nooit een eind. Ik zeg het nog een keer: aan Gods liefde komt nooit een eind!

Angst is verslagen

Diep van binnen weten wij allen dat we tekort komen aan Gods standaarden en hebben we vergeving van zonden en redding van de macht van de zonde nodig. Uit deze wortel komt angst voort, omdat onze ongehoorzaamheid aan God straf eist.

Als kind van God ben je vergeven, schoon gewassen, vrij van je zondige natuur en woont God in jouw hart. Maar je kan er nog steeds voor kiezen om te zondigen. Als je dat doet voel je schuld, schaamte of veroordeling. Dan durf je God niet meer onder ogen te zien. Wat moeten wij dan doen? Het woord van God leert ons het tegenovergestelde: vrijmoedig tot Gods troon naderen!

‘Daarom mogen we altijd vol vertrouwen naar Gods troon komen. God verlangt ernaar om ons te vergeven. Daarom zullen we van Hem vergeving krijgen wanneer we verkeerd hebben gedaan. Want Hij zal altijd goed en vriendelijk voor ons zijn. Hij zal ons op het juiste moment te hulp komen’. Hebreeën 4:16, BB

Het resultaat van het kennen van Gods liefde is dat wij een leven leiden waar angst zijn kracht verliest. Angst is verslagen door Jezus Christus. De liefde en genade van God zijn groter dan onze ongerechtigheid. Dus: keer je gezicht naar God, belijd je zonden, vraag vergeving (en eventueel ook aan mensen die je hebt gekwetst) ontvang het en ga weer door!

Fearlessness

Iemand met een onbevreesde mindset durft dus vrijmoedig voor Gods troon te komen. Moedig tot God naderen inspireert anderen dat ook te doen!

Onbevreesde mensen leven in vrede met God. Dat verandert ook hun houding in het leven. Ze zijn niet meer bang om fouten te maken en daarom gaan ze vrijmoedig geloven.

Angst belemmerd je om uit te stappen in geloof.

Tenslotte durven onbevreesde mensen zichzelf te zijn [in Christus]. Ze durven de waarheid te spreken, zoeken niet naar bevestiging van mensen en hebben invloed op de atmosfeer en omgeving door hun vreugde en vrede. Hun woorden van hoop werken verfrissend en hun daden raken harten. Wauw!

Overdenking

Wat zou er voor jou moeten veranderen om te leven met een onbevreesde mindset?

Heel veel zegen en tot volgende week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *