Liefde is… (een korte getuigenis van Natasja Dinge)

Vroeger 

Mijn ouders hebben mij opgevoed als atheïst (= iemand die denkt dat er geen God bestaat). Tot mijn 12de jaar heb ik een hele leuke kindertijd gehad. Na 16 jaar samen zijn, besloten ze uit elkaar te gaan. Mijn jongere broertje, zusje en ik bleven bij onze moeder wonen. Mijn pa ging op zoek naar een nieuwe woonplaats. Hij dronk veel, en de tijd daarna werd het niet minder. Mijn ma was constant gestresst en boos. Ze reageerde dat vaak af op mij. Ze zei dingen als: “Je bent dom, je kan niks en je gaat niks bereiken.” Als jong kind geloofde ik die woorden, zelfs nog vele jaren daarna. Dat resulteerde in dat ik mensen niet aan durfde te kijken, mijn hoofd werd altijd heel rood en ik praatte binnensmonds. Onzekerheid was flink zichtbaar aan mij en daardoor werd ik op school gepest.  

De oplossing!  

Gelukkig had ik snel een oplossing voor mijn onzekerheid en pijn gevonden: BLOWEN. Toen ik voor het eerst wiet rookte was ik meteen verkocht. Wat een heerlijk gevoel! Als ik aan het blowen was, keek ik al uit naar het volgende moment. Ik had lol met vrienden, ik had zogeheten lachkicks en muziek klonk nog beter in mijn oren. 

Helaas was het gevoel maar van tijdelijke aard en daarom blowde ik 7 jaar lang, elke dag. In die jaren ontdekte ik ook dat mensen (inclusief ikzelf) liegen, bedriegen, negeren, misbruiken, roddelen, stelen, ga zo maar door. Ik liep steeds meer beschadigingen op.  

Het was niet meer leuk toen ik in hartje winter, op mijn fietsje, naar de stad reed om mijn laatste euro’s op te maken aan wiet en tabak, terwijl ik honger had, maar geen eten kocht! Ik besefte dat ik een geestelijke afhankelijk had opgebouwd voor wiet. Het idee alleen al om te stoppen, beangstigde mij. Ik kan toch niet omgaan met moeilijkheden? Of slapen als ik niet heb gerookt? Ik geloofde niet dat ik het zou kunnen. En ik accepteerde dat ik gebonden was aan blowen. Zo zou mijn leven eruit blijven zien.  

Zou het kunnen?  

Op een dag kwam ik in een kerk terecht. Ik zat ergens in een hoekje. Zoals elke dag, was ik weer stoned. Toen de prediker klaar was met zijn spreekbeurt liep hij de zaal in, mijn richting op. O nee, alle ogen op mij gericht. Hij vroeg of hij voor mij mocht bidden. Ik vond het goed. Hij begon en opeens voelde ik mijn compleet nuchter! Ik schrok en vroeg hem om te stoppen. Hij zei: “Jezus houdt zoveel van je.” Liefde stroomde over mij als een frisse douche. Ik wist dat het liefde was wat ik voelde, daar twijfelde ik geen moment aan. Die liefde trok mijn aandacht en ik liet het toe. Ik begon te huilen. Al mijn verdriet kwam er voor het eerst echt uit! Daarna voelde ik complete rust en vrede. Wauw, wat een ervaring!  

Ik wist niet wie Jezus was en in de Bijbel had ik nooit gelezen. Sterker nog: ik geloofde niet eens in God! Zou het kunnen dat God echt bestaat? Is Hij dan een God van liefde? Waarom houdt Hij van mij? Waarom heeft nooit iemand over Hem verteld?  

Liefde is… 

Ik begon God te leren kennen door met Hem te praten en Bijbel te lezen. Ook al snapte ik er niets van, ik wilde gewoon nogmaals die liefde, rust en vrede voelen. Ik ontdekte dat Hij liefdevol is. Al vanaf het begin was Zijn motivatie liefde, is het liefde en zal het altijd liefde blijven. Jezus is een demonstratie van Gods liefde.  

Toen Jezus gevraagd werd wat het belangrijkste gebod was in de wet van Mozes zei Hij: “Gij zult de Here, uw God liefhebben met geheel uw hart, ziel en verstand en: “Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf.” (Mattheüs 22:37) 

Het gaat dus om liefde. Is dat niet wat wij allemaal verlangen? Om geliefd en geaccepteerd te zijn?  

De liefde demonstreren 

Als jij Jezus kent vergeet dan niet dat het gaat om liefde. Hij houdt van alle soorten mensen; drugsverslaafde, prostituees, daklozen, zigeuners, ga zo maar door. Hij is gestorven voor de verlorene. Rituelen, wetten en geboden hebben mijn aandacht niet getrokken, maar de onvoorwaardelijke liefde raakte mijn hart. Laten wij, net als Jezus, Gods liefde demonstreren aan de wereld.  

Als jij Jezus nog niet kent ben ik blij om tegen jou te zeggen: “Er is iemand die van je houdt, jouw pijn kent en naar je om kijkt.” Als je ook een ontmoeting wil met echte liefde zeg mij dan na: “Here Jezus, ik wil Uw liefde ervaren. Vergeef mij en help mij. Amen.” 

Wees gezegend en wees een zegen voor een ander!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *