Hij maakt alle dingen nieuw

Jezus is gekomen naar de wereld om de mensen uit te nodigen om een nieuw leven te beginnen. Niet dat wij het verdiend hadden, maar omdat God medelijden met ons kreeg. Zijn verlangen is om onze zonde af te wassen, nieuw leven te geven en ons rijkelijk te vernieuwen door de Heilige Geest. Maar hoe kunnen we dit nieuwe leven ontvangen?

Jezus is de weg, de waarheid en het [nieuwe] leven

Via Jezus kun je tot de Vader komen en alles ontvangen wat je nodig hebt. Hij vergeeft je van zonde en wast je helemaal schoon. Het verleden is voorbij, letterlijk helemaal losgemaakt van jou. God kijkt daar niet meer naar, dus kijk ook niet achterom. Strek je uit naar wat voor je ligt.

Relatie, geen religie

Mijn man is makkelijk blij te maken: hij houdt van kip. Als ik hem dat voorschotel zie ik altijd een grote glimlach van oor tot oor. Als je iemand leert kennen, leer je waar iemand van houdt. Zo is het ook met God. Hij wil een relatie met je en je geen religie opleggen. Het is een kwestie van het hart. Hij wil betrokken zijn bij jouw dagelijkse leven. Het is veilig Hem jouw hart te geven, of de gebroken stukjes die vroeger jouw hart vormde…

Ik kan jullie zeggen: God houdt van vernieuwen. Hij is dol op repareren, bouwen, herstellen en verzorgen. Geef Hem een gebroken hart en Hij maakt het!

Als jij je hart aan God geeft belooft Hij:

‘Ik zal u een nieuw hart geven – en nieuwe en goede verlangens – en een nieuwe geest in u planten. Ik zal uw versteende hart wegnemen en u een nieuw hart van vlees ervoor in de plaats geven.’ Ezechiël 36:26 (HTB).

Vernieuwing door de Geest

Een nieuw hart en een nieuwe Geest. Wauw. Hier heeft de Bijbel het over de Heilige Geest. Met Hem kunnen we vriendschap, samenwerking en communicatie hebben. Hij is God in persoon en wil ons helpen, verdedigen, raad en kracht geven en wonderen door ons heen doen om mensen bij Jezus te brengen. Hij is onmisbaar in jouw [nieuwe] leven.

Wat een voorrecht om z’n Helper aan je zijde te hebben. Het is mogelijk om in allerlei omstandigheden bovennatuurlijke vrede, vreugde, liefde, geloof, hoop en geduld ervaren. Besteed tijd en aandacht aan de Geest van God en zoek Zijn leiding.

Laat God jouw nieuwe verhaal schrijven

Kortom: God wil relatie van hart tot hart met jou, via Zijn Zoon Jezus door de Heilige Geest.

Jij, die dit leest: dit is voor jou. Je bent niet zomaar op deze website terecht gekomen. God wil nieuwe dingen in jouw leven doen. Geef Hem daar toestemming voor. Het kan gewoon op de plek waar je nu bent. Zeg het hardop: Ja, HERE. Ik wil dit (Als je Jezus voor het eerst aanneemt, klik dan hier).

‘Als u christen wordt, wordt u van binnen helemaal nieuw. U bent als het ware opnieuw door God geschapen. Er is een heel nieuw leven begonnen.’ 2 Korinthiërs 5:17

Het duurt niet lang meer!

God wil niet alleen ons van binnenuit vernieuwen, maar Hij wil ook Zijn geweldige kracht en wonderen demonstreren door de gemeente (het lichaam van Christus) aan de wereld.

Vorige week waren mijn man en ik telefonisch aan het bidden met een teamlid, voor onze gemeente. Tijdens een moment van stilte ontvingen we individueel en tegelijkertijd een boodschap van de HERE – in 3D – in woord, beeld en een lied! Allen met dezelfde boodschap: God gaat binnenkort verandering, verfrissing en vernieuwing brengen. Het is driemaal bevestigd – het staat vast. Ik kijk uit naar wat komen gaat!

Heel veel zegen en tot volgende week!

1 gedachte over “Hij maakt alle dingen nieuw”

  1. Anneke Bavelaar

    Natasja, bedankt voor de mooie stukjes en onderwerpen. Heel leerzaam en.opbouwend! Je kan het goed uitleggen en overdragen. Gods zegen en Shalom Anneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *