Gods liefde een stukje onthuld

Deze week neemt Tom Schild jullie mee in een prachtige, persoonlijke ontdekking over Gods liefde in dit gastblog. Heel veel leesplezier!

Mijn naam is Tom Schild, en op uitnodiging van Bijbelsedinge schrijf ik vandaag dit blog.

Wie ben ik?

Dit is een vraag die jullie jezelf momenteel ongetwijfeld stellen. 
Ik zal geen antwoord geven op de volgende vragen, want dit is niet wie ik ben: 

Mijn nationaliteit is niet wie ik ben.
Mijn beroep is niet wie ik ben.

Deze antwoorden zijn toch vaak de antwoorden die verwacht worden. 

Waar kom je vandaan? Welke opleiding heb je gevolgd? Welk beroep heb je? Welke kerk bezoek je?
Is wat je doet bepalend voor wie je bent? Of is wie je bent bepalend voor wat je doet?

Mijn antwoord op deze belangrijke vraag is daarom: 
Tom Schild is een kind van God. 

God = liefde

Laatst was ik in de bijbel aan het lezen, waar ik een openbaring ontving van de Heilige Geest. 

Deze openbaring gaat over de liefde die God heeft voor de mens. Liefde is een onderwerp die te vinden is van Genesis tot Openbaring, van kaft tot kaft van de bijbel. Want de bijbel is God Zijn geschreven Woord en in dit geschreven woord (‘Logos’ in het Grieks) staat het volgende: 

1 Johannes 4:8
‘Wie niet liefheeft, kent God niet, want God is liefde’.

God is liefde! God is liefde en als de bijbel Zijn woord is moet daarin Zijn liefde verwoord staan. 

Wanneer je een openbaring ontvangt over een bepaald onderwerp die speelt in je leven is dit de Heilige Geest die je hier inzicht in geeft. Het geschreven woord komt tot leven voor jou persoonlijk! De term die hiervoor gebruikt wordt in het Grieks is ‘rhema’. Wees er bewust van wanneer je rhema woorden ontvangt van God. Hier geldt de volgende regel voor: Wat God je geeft als openbaring wilt God ook uitwerken in je leven. Belangrijk is dat God je de openbaring geeft en dat jij zelf de actie moet ondernemen om het uit te werken! Zoals je net hebt gelezen is God liefde, en openbaringskennis komt van God.

Iedere openbaring is een uiting van de liefde van God naar jou persoonlijk.

Tom Schild

Saul & Samuël

Wat was ik laatst aan het lezen? In 1 Samuël 15 staat het verhaal over koning Saul en de profeet Samuël. Eerder in hoofdstuk 9 heeft Samuël in opdracht van God iemand uitgekozen om koning te zijn over Israël. Saul is deze koning. Dit is de eerste keer dat het volk een koning heeft. Saul was jong en knap, er was geen knappere man dan hem onder de Israëlieten. Hij was zelfs een kop groter dan alle anderen! Samuël en Saul hebben best een geschiedenis met elkaar. Waarbij je je kan voorstellen dat de oudere profeet graag de jongere koning wilt mentoren en zien slagen in zijn opdrachten. 

In hoofdstuk 15 kunnen we tot de conclusie komen dat Saul niet geslaagd is in zijn opdracht. Hij gehoorzaamde God niet, maar handelde naar eigen inzicht. Wat is de belangrijkste reden dat Saul niet is geslaagd? Het was voor hem belangrijker om de goedkeuring van mensen te ontvangen, in plaats van de goedkeuring van God.

Aangekomen bij het einde van het hoofdstuk lees ik het volgende: 

1 Samuël 15:29
‘Ook liegt de Onveranderlijke van Israël niet, en Hij heeft er geen berouw over; want Hij is geen mens, dat Hij ergens berouw over hebben zou’. 

We halen als christenen graag de tekst aan waar staat dat God geen man is dat Hij liegen kan. Juist in dit gedeelte viel mij op hoe God geen berouw kan hebben, omdat Hij geen mens is. Wanneer God een beslissing heeft gemaakt is Hij onveranderlijk zonder berouw. Zo staat het hier duidelijk geschreven. Deze woorden profeteert Samuël tegen Saul.

God, hoe is dit mogelijk?

Hierna lees ik verder. Als laatste vers staat het volgende geschreven: 

1 Samuël 15:35
‘Samuël zag Saul niet meer tot de dag van zijn dood toe, maar Samuël rouwde over Saul. De HEERE had er berouw over dat Hij Saul tot koning over Israël aangesteld had’. 

Valt het jullie ook op wat er staat? Laten we het nogmaals lezen. In vers 29: ‘Hij is geen mens, dat Hij ergens berouw over zou hebben’. In vers 35: ‘De HEERE had er berouw over’.

Er zijn van die momenten dat je iets leest, en leest, en nog eens leest… En het nog steeds niet begrijpt. Dit was voor mij zo’n moment. Uiteindelijk berg ik de bijbel weer op zonder te weten hoe deze, zo lijkt het, tegenstrijdige tekst in elkaar steekt. God, hoe is dit mogelijk?

[Be]rouw

Een dag later, op dezelfde tijd, zoek ik dezelfde tekst weer op. God openbaart op dit moment Zijn liefde aan mij; het hart van de Vader wordt een stukje onthuld. De Heilige Geest spreekt tegen mij en zegt: Ik heb berouw omdat Samuël rouwt. 

Opeens is het helemaal helder! 

Samuël heeft zo’n teleurstelling en verdriet over de keuze van Saul. Van deze dag tot aan de dag van de dood van Samuël heeft hij geen contact meer met Saul. God ziet het gebroken hart van de profeet en God voelt met hem mee. Het doet onze God, die de uiting van perfect liefde is, net zo’n pijn wanneer een mens rouwt. God ziet jouw pijn en Hij voelt met je mee. Daarom kan je altijd met jouw eigen pijn en verdriet naar Hem toe gaan. Besef dat God je ziet, je hoort, met je meevoelt en Hij zal altijd Zijn liefde aan jou persoonlijk uiten. 

De volgende opdracht van Samuël was het opzoeken van een nieuw koning, dezelfde opdracht die hij al eens eerder had uitgevoerd. Samuël vertrouwde weer volledig op zijn Vertrooster.

Bedankt voor het lezen! Blessings,
Tom Schild

1 gedachte over “Gods liefde een stukje onthuld”

  1. Heel
    Bijzonder dat ik dit verhaal als bevestiging bij jullie mag terug lezen, ik las Samuel 1 afgelopen week en God liet me hetzelfde zien. Het bevestig mij nu dat God het heel belangrijk vind naar zijn stem te luisteren inplaats wat anderen vinden of zeggen, God gehoorzaam hebben, Ook kon David meerdere malen Saul doden, maar uit respect en ontzag voor de Heer, heb je vijanden lief komt dan bij mij diep in het hart aan, dit is zijn zoveel voorbeelden om als christen te leven en ik God vertrouwen In alles! Dankjewel genoten van het schrijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *