Durf te dromen!

God wil ons zegenen. Hij wil dat onze dromen uitkomen. Hij is een ongelimiteerde God die vanuit Zijn volle rijkdom in overvloed alle geestelijke zegeningen in Christus Jezus wil uitstorten! Hoe kunnen wij dat meer en meer ervaren in ons leven? Ontdek in dit artikel dat de manier waarop wij bidden daar mee te maken heeft.  

Weinig of niet vragen 

Sommige mensen denken dat als God ze wil zegenen, Hij dat wel doet. Helaas werkt het niet zo. In Mattheus 7:7-8 kunnen we lezen dat Jezus zegt tegen zijn leerlingen: Bid, want dan zul je krijgen. Zoek, want dan zul je vinden. Klop, want dan zal er voor je worden opengedaan. Want iedereen die bidt, zal krijgen. (BB) 

Wat als God 5 zegeningen voor jou klaar heeft liggen deze dag? Als jij er niet om vraagt dan ontvang je het niet. Bidden is vragen. Een verzoek indienen bij de Vader. Als het aan God ligt, dat zegent Hij jou dagelijks vanuit Zijn volle rijkdom in alle opzichten. God wil jou brengen op plekken waar je nooit bedacht had om te kunnen komen! Het is dus aan ons: welke houding nemen wij aan tegenover een God met deze instelling?   

Vaak heeft God dromen en verlangen vanaf het begin in ons hart geplant. Als je dromen onmogelijk lijken en er is geen hoop, weet dan dat God ons wil brengen in een positie dat wij geloven dat alles mogelijk is. Radicaal geloof zorgt ook voor radicale resultaten. We leven met Hem vanuit geloof, niet vanuit wat we zien (2 Korinthiërs 5:7)

Moedig als een leeuw 

Spreuken 28:1 zegt: ‘De rechtvaardige moeten zo moedig als een leeuw zijn.’ Wees moedig. Durf te dromen. Durf te vragen. Vraag de Heilige Geest om je te helpen met dromen. Er zitten geen limieten aan dromen en aan God ook niet. 

Denk niet dat het egoïstisch is. Ik kwam erachter dat 12 van de 16 dromen op mijn lijstje gericht zijn op anderen mensen te helpen. Ik durf nu vrijmoedig te vragen: Zegen mij HERE, zodat ik een zegen kan zijn voor anderen! 

Strek je uit

Strek je uit naar meer. Vergroot je terrein. Heb een grotere visie dan nu. Als je nieuwe dingen leert of een nieuw terrein betreedt dan kom je uit je comfortzone. Het maakt je weer afhankelijk van God. Alleen door Hem te vertrouwen zullen deuren op bovennatuurlijke manieren opengaan.  

Vandaag wil ik je bemoedigen om je diepste dromen en verlangen op te schrijven. Deel ze met God door het hardop te noemen en vraag Hem om ze te vervullen. Blijf hopen in geloof totdat je dromen uitgekomen zijn! (Zie ook: Menu – Voorbeeldgebeden: Als je wil dat je dromen uitkomen).  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *